Slaapcomfort

In de Suledo Slaapcomfort collectie wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals schapen- en kamelenwol, katoen, paardenhaar en vlas.

Wol, zowel schapen- als kamelenwol, is een een uitstekende temperatuurregelaar, gezien het de zeer goede isolerende eigenschappen heeft om af te koelen als het warm is en te verwarmen als het koud is. Een andere eigenschap van wol is dat het van nature zeer elastisch is. De elasticiteit in combinatie met de hoeveelheid lucht die wol vasthoudt door de kroesing van de vezel zorgt dat de matras zich makkelijk naar uw lichaam vormt. Dit vergroot het slaapcomfort en zorgt dat u overal goed wordt ondersteunt.

Katoen en paardenhaar hebben van nature de eigenschap dat het een sterk vochtopnemend en vocht (en lucht) doorlatend vermogen heeft. Zodat u altijd op een droge ondergrond slaapt, wat zowel uw slaap, uw gezondheid en de levensduur van uw matras ten goede komt.

Vezelvlas is de basisgrondstof voor linnen. Suledo Slaapcomfort gebruikt dit sterke en flexibele materiaal voor afdekking van de veren van zowel de boxsprings als de matrassen. Vlas heeft daarnaast een sterk absorberend vermogen, waardoor u altijd op een droge ondergrond slaapt.

Boxspringcombinatie Ambiente

Ambiente Suledo slapen op natuurlijke materialen

Door een combinatie van bonellveren in de boxspring, pocketveren in de matras en een compacte topmatras ontstaat er een verstevigd slaapcomfort.

Boxspring Garda
Het frame van de boxspring Garda is gemaakt van gestoomd beukenhout met daarin 4-slags bonellveren. Over deze veren ligt een deken van vlas en dan een deken van een mix van biologisch katoen en Nieuw Zeelandse schapenwol. Hierna volgt de stof.

De hoogte van de boxspring Garda is 29 cm inclusief de pootjes.

Matras Lasize
De matras Lasize heeft een kern van 6-slags pocketveren. Deze zijn afgedekt met vlas, waarna er een deken volgt van vernadeld paardenhaar en een deken met een mix van biologisch katoen en Nieuw-Zeelandse schapenwol. Daarover komt dan nog een deken van alleen Nieuw-Zeelandse schapenwol. Deze matras is in drie hardheden leverbaar, namelijk Verona medium, Napels stevig en Rome extra stevig.

De hoogte van de matras Lazise is 20 cm.

Topmatras Lago
De topmatras Lago heeft een kern van vernadeld paardenhaar en is afgedekt met twee lagen Nieuw-Zeelandse schapenwol.

Hoogte topmatras Lago is 5 cm.

Boxspringcombinatie Primavera

Primavera Suledo slapen op natuurlijke materialen

Deze boxspringcombinatie bestaat uit boxspring Milaan, matras Verona medium, Napels stevig of Rome extra stevig en Topmatras Como.


Boxspring Milaan

De boxspring Milaan bestaat uit een beukenhouten raamwerk met hierin een lattenbodem. Op deze lattenbodem wordt eerst een deken van vlas gelegd, waarop 5-slags bonellveren worden geplaatst. Bovenop deze veren komen twee dekens van vlas. Tot slot volgt er een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw-Zeeland wol. De hoogte, inclusief de blokpoten, is ongeveer 31 cm.

Matras
De matras kan in drie verschillende hardheden gemaakt worden:
• Verona medium
• Napels stevig
• Rome extra stevig

De hardheid wordt bepaald door de sterkte van de pocketveren. Voor een maximale verdeling van het lichaamsgewicht is de matras opgedeeld in vijf verschillende zones. Deze zones bestaan uit verschillende 8-slags pocketveren die variëren in sterkte. Deze pocketveren zijn allen afzonderlijk verpakt in aan elkaar gekoppelde ‘tasjes’.

Zowel  aan de boven- als onderzijde van deze veren komt een deken van vlas om de eventuele aftekening van de veren te voorkomen. Hierna wordt de volgende laag, een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw-Zeeland wol, aan beide zijden aangebracht. Dan volgt er een deken van paardenhaar en tot slot twee dekens van wol. In plaats van schapenwol is het op verzoek ook mogelijk om kamelenwol te gebruiken, waardoor men nog zachter en comfortabeler kan slapen. De pocketveren hebben nu vijf lagen natuurlijke materialen aan beide zijden, waardoor de uiteindelijke matras ongeveer 22 cm dik is.

Topmatras Como
De Como Topmatras ligt boven op de matras voor nóg meer comfort. Deze topmatras bestaat in het midden uit een deken van paardenhaar en heeft aan beide zijden een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol. Tot slot volgt er een deken van (kamelen)wol. De Como Topmatras is ongeveer 5 cm dik.

Topmatras Bardolino
De Bardolino Topmatras Extra heeft dezelfde opbouw van materialen als de Como Topmatras. Het enige verschil is een extra deken van paardenhaar. Door de toevoeging van deze extra laag paardenhaar wordt de vocht afvoer en ventilatie nog beter geregeld. De Bardolino Topmatras Extra is ongeveer 7 cm dik.

Boxspringcombinatie Imperiale

Imperial Suledo slapen op natuurlijke materialen

Op deze boxspringcombinatie is het vorstelijk slapen.

Boxspring Palazzo

Het frame van deze boxspring met lattenbodem is van gestoomd beukenhout en over de lattenbodem ligt een laag van vlas. Daarop zijn de 4-slags bonellveren geplaatst met daar weer een dikke laag vlas overheen. Dan volgen de 4-slags pocketveren die in apart van elkaar verende tasjes verpakt zijn. Na weer een dikke laag vlas volgt dan nog een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol, gevolgd door de stoffering.

Matras Corona
De matras Corona heeft 10-slags pocketveren als kern. Deze veren zijn verpakt in apart van elkaar verende tasjes en zeven verschillende zones heeft. Over deze veren komt aan beide zijden een laag vlas, gevold door een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw-Zeeland wol. Dan volgt een deken van gekroesd paardenhaar gevolgd door een deken van kamelenwol. Daarna komt de stoffering.
Topmatras Coperta
De topmatras Coperta heeft een kern van gekroesd paardenhaar en aan beiden zijden een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol. Een deken van kamelenwol maakt deze topmatras compleet.
De topmatras Coperta PLUS heeft twee lagen paardenhaar. Verder is de opbouw gelijk aan de topmatras Coperta.