Materialen

Wol

Er zijn genoeg andere textielvezels voor handen, maar de huidige wetenschap heeft nog geen andere vezel kunnen produceren, welke in staat is om alle eigenschappen in zich te hebben die wol van nature bezit. Een reden voor Suledo om gebruik te maken van zuivere wol.

Wol is gekroesd en heeft 20 tot 25 bochten per 2,5 centimeter. Hierdoor wordt de lucht goed vastgehouden en heeft wol de zeer goede isolerende eigenschappen om af te koelen als het warm is en te verwarmen als het koud is. Wol is een uitstekende temperatuurregelaar!

Een andere eigenschap van wol is dat het van nature zeer elastisch is. De elasticiteit in combinatie met de hoeveelheid lucht die wol vasthoud door de kroesing van de vezel zorgt dat de matras zich makkelijk naar uw lichaam vormt. Dit vergroot het slaapcomfort en zorgt dat u overal goed wordt ondersteunt.

Katoen

Katoen is een waardevol gewas, omdat slechts ongeveer 10% van het ruwe gewicht bij de verwerking verloren gaat.

Katoen heeft van nature de eigenschap dat het een sterk vochtopnemend en vocht (en lucht) doorlatend vermogen heeft. Zodat u altijd op een droge ondergrond slaapt. Dit komt zowel uw slaap als uw gezondheid ten goede.

Paardenhaar

Paardenhaar is een duurzaam materiaal. Suledo gebruikt voor haar bedden alleen de haren van de manen en de staart. Doordat elke paardenhaar hol is wordt vocht goed opgenomen en afgevoerd. Dit is belangrijk omdat het menselijk lichaam ‘s nachts veel vocht verliest.

Tevens regelt de holle paardenhaarvezel de ventilatie. Door deze constante stroom van verse lucht stapt u iedere avond in een fris bed. Omdat een paardenhaar sterk is en voor goede ventilatie zorgt, komt dat zowel uw slaapcomfort als de levensduur van uw matras ten goede.

Kamelenwol

Kamelen hebben zich aangepast aan de koudere woestijnen van Centraal-Azië, waar ’s winters de temperatuur behoorlijk kan dalen tot ver onder het vriespunt. ’s Winters hebben de dieren een dikke vacht, die in de lente wordt geruid. Suledo maakt dankbaar gebruik van kamelenwol, welke een uitstekende temperatuurregelaar is.

De kamelenwol is een uniek materiaal welke sterker en zachter is dan gewone wol.

Vlas

Vlas is een gewas dat al lang verbouwd wordt. Vezelvlas is de basisgrondstof voor linnen en wordt al meer dan 6000 jaar geteeld.

Suledo gebruikt dit sterke en flexibele materiaal voor afdekking van de veren van zowel de boxsprings als de matrassen. Vlas heeft daarnaast een sterk absorberend vermogen, waardoor u altijd op een droge ondergrond slaapt.