Collectie

Boxspringcombinatie Principio

Principe Suledo slapen op natuurlijke materialen

De gekoppelde open verenkern van zowel de boxspring als de matras zijn rondom afgedekt met natuurlijke materialen.

De boxspring combinatie Principio bestaat uit een boxspring welke een frame heeft van 18 mm dik multiplex. In dit frame ligt een kern van bonellveren. Daarover ligt een dikke laag vlas en daarna volgt de stoffering. De hoogte van deze boxspring is inclusief pootjes 27 cm.

De matras heeft een verenkern die omwikkeld is door een laag vernadeld paardenhaar. Een laag van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland schapenwol vormen de tussenlaag. Het geheel wordt nogmaals afgedekt met een laag Nieuw Zeeland schapenwol. De hoogte van deze matras is 16 cm.

De Como Topmatras ligt boven op de matras voor nóg meer comfort. Deze topmatras bestaat in het midden uit een deken van paardenhaar en heeft aan beide zijden een deken katoen. Tot slot volgt er een deken van (kamelen)wol. De Como Topmatras is ongeveer 5 centimeter dik.

Boxspringcombinatie Ambiente

Ambiente Suledo slapen op natuurlijke materialen

Door een combinatie van bonellveren in de boxspring, pocketveren in de matras en een compacte topmatras ontstaat er een verstevigd slaapcomfort.

Het frame van de boxspring Garda is gemaakt van gestoomd beukenhout met daarin vier slags bonellveren. Over deze veren ligt een deken van vlas en dan een deken van een mix van biologisch katoen en Nieuw Zeelandse schapenwol. Dan volgt de stof.

De hoogte van de boxspring Garda is 29 cm inclusief de pootjes.

De matras Lasize heeft een kern van zes slags pocketveren. Deze zijn afgedekt met vlas. Dan volgt een deken van vernadeld paardenhaar en een deken van een mix van biologisch katoen en Nieuw Zeelandse schapenwol. Daarover komt dan nog een deken van alleen Nieuw Zeelandse schapenwol. Deze matras is in drie hardheden leverbaar, namelijk medium, hard en extra hard.

De hoogte van de matras Lazise is 20 cm.

De topmatras Lago heeft een kern van vernadeld paardenhaar en is dan afgedekt met twee lagen Nieuw Zeelandse schapenwol.

Hoogte topmatras Lago is 5 cm.

Boxspringcombinatie Primavera

Primavera Suledo slapen op natuurlijke materialen

Deze boxspringcombinatie bestaat uit boxspring Milaan, matras Florence soft, Verona medium, Napels hard of Rome extra hard en Topmatras Como.
De boxspring Milaan bestaat uit een beukenhouten raamwerk met hierin een lattenbodem. Op deze lattenbodem wordt eerst een deken van vlas gelegd, waarop vijf slags bonellveren worden geplaatst. Bovenop deze veren komen twee dekens van vlas. Tot slot volgt er een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol. De hoogte, inclusief de blokpoten, is ongeveer 31 centimeter.

De matras kan in vier verschillende hardheden gemaakt worden:
• Florence Soft
• Verona Medium
• Napels Hard
• Rome Extra Hard

De hardheid wordt bepaald door de sterkte van de pocketveren. Voor een maximale verdeling van het lichaamsgewicht is de matras opgedeeld in vijf verschillende zones. Deze zones bestaan uit verschillende 8-slag pocketveren die variëren in sterkte. Deze pocketveren zijn allen afzonderlijk verpakt in aan elkaar gekoppelde ‘tasjes’.

Zowel  aan de boven- als onderzijde van deze veren komt een deken van vlas om de eventuele aftekening van de veren te voorkomen. Hierna wordt de volgende laag, een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol, aan beide zijden aangebracht. Dan volgt er een deken van paardenhaar en tot slot twee dekens van wol. In plaats van schapenwol is het op verzoek ook mogelijk om kamelenwol te gebruiken, waardoor men nog zachter en comfortabeler kan slapen. De pocketveren hebben nu vijf lagen natuurlijke materialen aan beide zijden, waardoor de uiteindelijke matras ongeveer 22 centimeter dik is.

De Bardolino Topmatras Extra heeft dezelfde opbouw van materialen als de Como Topmatras. Het enige verschil is een extra deken van paardenhaar. Door de toevoeging van deze extra laag paardenhaar wordt de vocht afvoer en ventilatie nog beter geregeld. De Bardolino Topmatras Extra is ongeveer 7 centimeter dik.

Boxspringcombinatie Imperiale

Imperial Suledo slapen op natuurlijke materialen

Op deze boxspringcombinatie is het vorstelijk slapen.

De boxspring Palazzo.
Het frame van deze boxspring met lattenbodem is van gestoomd beukenhout.
Over de lattenbodem ligt een laag van vlas.
Daarop zijn de vier slags bonellveren geplaast met daar weer een dikke laag vlas overheen.
Dan volgen de vier slags pocketveren die in apart van elkaar verende tasjes verpakt zijn.
Na weer een dikke laag vlas volgt dan nog een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol, gevolgd door de stoffering.
Matras Corona.
De matras Corona heeft 10 slags pocketveren als kern.
Deze veren zijn verpakt in apart van elkaar verende tasjes en zeven verschillende zones heeft.
Over deze veren komt aan beide zijden een laag vlas, gevold door een deken van een mix van biologische katoen en Nieuw Zeeland wol.
Dan volgt een deken van gekroest paardenhaar gevolgt door een deken van kamelenwol.
Daarna komt de stoffering.
Topmatras Coperta.
De topmatras Coperta heeft een kern van gekroest paardenhaar en aan beiden zijden een deken van een mix van biologishhe katoen en Nieuw Zeeland wol.
Een deken van kamelenwol maakt deze topmatras compleet.
De topmatras Coperta PLUS heeft twee lagen paardenhaar.
Verder is de opbouw gelijk aan de topmatras Coperta.